Ik ben iemand met een passie voor theater en verhalen, gebeten om te vertellen en te verwonderen. Hoe vat ik mijn eigen carrière tot hiertoe best samen? Bij deze een poging tot een lijstje met belangrijke momenten:
Als kind stapte ik op mijn elfde voor het eerst de scène op, en speelde mee in verschillende producties in het theater waar ook mijn ouders speelden. Theater werd me met de paplepel ingegeven. Op mijn zeventiende besloot ik verder te studeren aan het conservatorium in Brussel, waarna ik ervaring opdeed als als regie-assistent, orkestregisseur en stagemanager in musicals en arenaproducties in Vlaanderen en Nederland.
Vanaf het jaar 2000 begon ik als acteur bij jeugdtheater ’t Appeltje en theater De Komeet in diverse jeugdmusicals te spelen, terwijl ik op televisie verscheen in “Thuis”,  “Zone Stad”, “Flikken”, “Familie”, “Megamindy” en verschillende andere reeksen. Voor JIM-tv maakte ik als hoofdpersonage mee het celebrity-programma “De Bende van Jim”. Bij het Fakkelteater speelde ik in de educatieve voorstellingen “Adagio” en “ETT”, en later meer dan 400 voorstellingen lang in “Wolken en een beetje regen”. Ik speelde er ook in “Gebroken Glimlach”, waarvoor ik de muziek schreef.
Vanaf 2006 tourde ik als acteur met Ensemble Leporello. Met de voorstellingen “Britannis”, “Koffie/Temesta” en “Macbethbranding” reisden we van Groningen tot Monaco, met als één van de hoogtepunten ongetwijfeld 21 voorstellingen van “Surfing Macbeth” op het festival van Avignon in 2010. Ik werkte als regisseur opnieuw samen met jeugdtheater ’t Appeltje voor de musicals “Blauwbaard” en “Supermam”. Voor Ensemble Leporello gaf ik verschillende workshops, en ik begon als drama-docent aan de Zaventemse Academie en het Cultuurcentrum van Sint Niklaas. 
In juli 2011 gingen we voor groots spektakel, toen ik voor Axl Peleman en Stad Antwerpen de “Volksliekes-parade” maakte. Een verhalende stoet door de straten van de stad, met meer dan driehonderd spelers voor een publiek van duizenden Antwerpenaren.
Ik begon als regisseur ook bij Theater aan de Stroom te werken. In 2012-2013 regisseerde ik daar “Van de brug af gezien” van Arthur Miller. Onder hetzelfde dak maakte ik voor het Educatief Theater “2019”, een voorstelling over duurzame ontwikkeling, en “Alle 5”, over kansarmoede. "Alle 5" ging in 2013 in premiere in aanwezigheid van hare majesteit Koningin Mathilde, en bleef meer dan drie seizoenen lang touren.
Als acteur speelde ik daarna bij Theater aan de Stroom in “De Schommel” van Edna Mazya, en ik regisseerde er de zwarte komedie “Vrouw Eet Man” van Debbie Issitt. Een seizoen later volgde een regie en bewerking voor zes spelers van “King Lear” van Shakespeare. Op televisie speelde ik rond die tijd gastrollen in “Rox” en “Kosmoo” van Studio100.
In 2015 richtte ik M’RZA op, een theatergezelschap dat zich tot doel stelt voorstellingen te maken waarin toeschouwers op alle mogelijk manieren ondergedompeld worden in het universum van de voorstelling. We maakten de voorstelingen “Randlandia” (in samenwerking met vzw De Rand), “Hikikomori Fever” en “BE-Longing”.
U kon mij als acteur bezig zien op de scène in de muziektheatervoorstelling “Lang en Gelukkig” met Duo Adentro, en op tournee met “Création d’un univers” van de Compagnie des Mutants. Ik ben de voorbije jaren als docent woord verbonden geweest aan de academies voor podiumkunsten van Scherpenheuvel, Diest en Tienen.
Op muziekvlak mocht ik de concerten en videoclips van Pulse Percussion Trio regisseren, en een tiental edities van de nieuwjaarsconcerten van vioolschool “Kortjakje”. In 2020 regisseerde ik twee muziekvideo’s voor Vis à Vis, en nam ik de concertregie op mij van het symfonisch orkest van de VUB.
Nog in 2020 regisseerde ik “Armand”, een monoloog over het leven van Armand Swartenbroeckx, waarmee we twee seizoenenlang tourden. De teller eindigde ondertussen op meer dan 70 tourdata, frans- en nederlandstalig, en in januari 2022 waren we te gast in Teatro Spazio NO’HMA in Milaan.
In de zomer van 2021 speelde ik elf afleveringen lang De Stille in "Familie", en speelde ik mee in "Het Verhaal Van Vlaanderen", het nieuwe programma van Tom Waes en DeMensen.
​​​​​​​Ik regisseerde in 2022 "God of Carnage bij het Schoolbondtheater in Lier, “Maak plaats, Mevrouw” bij Aleydis-theater in Aarschot. In augustus 2023 begon ik al regisseur en acteur aan de nieuwe voorstelling "TILLIEUX" te werken bij Moody Blue productions. We speelden daarvan dit seizoen een twintigtal voorstellingen, met als hoogtepunt een gesmaakte passage in Theatre Episcène in Avignon. Volgend seizoen blijft deze voorstelling touren, deze zomer zal ze onder anderen te zien zijn op het festival "Bruxellons".
Het voorbije theaterseizoen werd afgesloten met de regie van de spektakelmusical "CURIEUS" in Lier, en als theaterdocent bij Wisper in een project in samenwerking met het Toneelhuis en FC Bergman. Samen met Evert Van Eynde werk ik nieuwe projecten uit waarbij zijn EVE String Quintet centraal staat.
Back to Top